Midsommar i bilder

Midsommar är ju en av Sveriges absolut bästa högtider tycker jag. Denna dag utgör på något sätt startskottet för den svenska sommaren och för den absolut bästa tiden på året i Sverige även om dagen även innebär att vi går mot mörkare tider igen. Hur som helst åkte vi i sedvanlig ordning ut till Gräskö på torsdag kväll tillsammans med Eric och Karolina. Väl framme vid båtarna blev vi upphämtade av Mickes pappa som hade förberett med en färddrink till båtturen. Väl framme blev det vikning och sedan var det dags att sova.

solnedgång

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Mickes familj har det haft en tradition av att alltid spela dart på morgonen, och det ligger mycket prestige i att vinna morgondarten. Jag har aldrig under mina snart 6 år tillsammans med Micke vunnit en ända omgång och har under flera år klagat på att pilarna jag har använt har varit dåliga. I julas fick jag dock mina nya rosa Diva pilar av mickes föräldrar i julklapp så nu finns det inte så mycket att klaga på längre bortsett från dålig prestation. Men, vem vann morgondarten på midsommarafton? Jo, jag och mina nya pilar, så nu får nog övriga klanen se upp så att jag inte seglar upp i ledningen! =) Det finns även en annan tradition under just midsommar, och det är Gräskö games. Varje år har vi ett antal olika tävlingar (varav darten är en av de viktigaste att vinna). I år bestod Graskö games av följande grenar:

1. Morgondart
2. Boule (tjejerna mot killarna)
3. Cricket
4. Båtblåsartävlingen
6. Plockepinn
7.Morgondart

Med tanke på att jag skulle jobba på söndagen kunde jag dock inte delta i de sista 2 grenarna då jag blev tvungen att åka hem på lördagen.

morgondart

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter frukosten och morgondarten kilade jag, Mickes mamma och Karolina ut och plockade blommor till kransar och dekoration. Dock fanns det inte alls lika mycket blommor som tidigare år då de håller på och installera kommunalt vatten och avlopp och därmed har grävt upp större delen av vägarna runt omkring på ön. Efter blomplockningen var det midsommarlunch och sedan bar det av till öns gemensamma midsommarfirande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

jagomicke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

midsommar

Efter firandet blev det till att röra sig tillbaka mot huset för att forsätta med lekarna och till att äta midsommarmiddag. I grenen båtrace fylldes ett uppblåsbart fotbad upp med vatten och varje deltagare fick en egen båt och ett sugrör till sitt förfogande, och grenen gick ut på att så snabbt som möjligt få över sin båt till andra sidan.

spel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter middagen gick vi ned till ångbåtsbryggan och lyssnade på dansbandsmusik och dansade.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nere vid ångbåtsbryggan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bandet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Småbarnen var inte så intresserade av att dansa, utan mer av att bada och spexa ute på stenarna i sjön.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Charmknutten nr 1 som försöker se ut som Don Corleone ;) OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingen midsommar utan nubbe!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagen efter midsommar spelade jag och Micke lite dart. Han lyckades med den omöjliga bedriften att sätta en av sina pilar ovanpå den andra, inte bara en gång, utan två ggr.
You can leave a response, or trackback from your own site.