30-årsdagen i bilder

För drygt en månad sedan fyllde jag 30-år och då det har varit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen kommer väl det här inlägget lite väl sent men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Jag hade i alla fall det bästa födelsedagsfirandet jag någonsin hade kunnat önska mig. Först var ju planen att jag skulle ha en stor fest dagen efter min födelsedag, så blev det dock inte pga olika anledningar, så istället fick Micke äran att planera min födelsedag och dagen efter var det middag hemma hos oss med familjen.

Dagen började med att Micke väckte mig runt kl 7 på morgonen och sa att han hade dukat upp frukost i köket. När jag kommer ut och ska sätta mig vid bordet med tårta, champagne och 30 st röda vackra rosor ser jag att mina systrar och William står i köket, och William sträcker fram en bukett med blommor och ropar ”Överaskning!”. Sedan sjöng de för mig, vi drack lite champagne och sedan var det dags för alla att åka iväg till jobbet. Det enda jag hade fått veta angående resten av dagen var att jag skulle vara redo att åka hemifrån runt kl 14:30. Vad slutdestinationen var hade jag ingen aning om, det enda jag visste var att vi inte skulle sova hemma.  Så jag höll på och pillade lite hemma, packade osv tills det var dags att åka. Slutdestinationen var i alla fall Fågelbro Hus ute på värmdö.

blommor

Med tanke på att vi skulle åka på en fredag mitt på dagen kändes det inte lönt att ta en taxi så det blev till att åka kommunalt och ta en promenad efter bilresan vilket även förhöjde spänningen då vi gick halvt vilse och blev tvungna att fråga om hjälp 2 ggr på vägen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi passerade såväl en golfbana som massa olika hästgårdar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väl framme fick vi vårat rum och sedan hade Micke bokat jacuzzin i en timme så vi låg där och bubblade och drack bubbel och hade sedan en timme att göra oss i ordning innan middagen. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Till förrätt åt vi Micke en skaldjurschevis (osäker på stavningen), men huvudsakligen en skaldjurscocktail med hummer, räkor och lite andra godsaker, och jag åt en laxcocktail som också var jättegod som bestod av kallrökt lax, salladsblad och cocktailtomater. Till huvudrätt åt vi kalvinnerfile med små strimlor av friterad morot och sötpotatispuré, också supergott.

mat
Till efterrätt fick vi en vit choklad och hallonmousse på en colabotten med lite färska bär. Efteråt åt vi även lite ost, dock var vi väldigt mätta så vi orkade inte riktigt med osten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Micke tyckte att det var roligt att bygga ett ostslott av osten som blev kvar innan vi gick ut och tog en kvällspromenad.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvällen avslutades med varsin drink och en biljardmach innan det var dags för sängen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagen efter blev det till att äta hotellfrukost. Finns det något bättre än riktigt bra hotellfrukost? Här fanns allt möjligt från olika typer av bröd, pålägg av alla de slag, massa olika flingsorter, kokta ägg, våfflor, olika juicer, färsk frukt.  Ja, allt man kan önska av en hotellfrukost. Dock finns det en sak som jag alltid kollar efter det första jag gör när jag äter brunch eller hotellfrukost, och det är om det finns  croissanter, och guess what, det fanns det. Minicroissanter, och jag åt väl säkert 5 st.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter detta blev det till att göra sig i ordning och åka hemåt för att förbereda inför födelsedagsmiddagen hemma då min och Mickes familjer väntades på besök vid kl 18 och hur mycket mat som helst att förbereda. Dock gjorde jag det lite enklare för mig och valde därför att ha en buffé med lite av varje så att alla fick plocka vad de ville. Så det fanns rostbiff, lax, olika skinkor, pajer, kycklingben, sallad, ägghalvor, olika ostar, kex, färskpotatis, sparris, ja, helt enkelt massa massa mat. Sedan hade jag även gjort vaniljpannacotta och en chokladmoussebakelse till efterrätt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

happyface

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kvällen avslutades med att vi spelade ett superroligt spel som heter Med andra ord som går ut på att man skall förklara olika ord med just andra ord. Spelar man med riktigt tävlingsinriktade människor blir spelet lätt lite hysteriskt, vilket är roligt =).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag hade helt enkelt inte kunnat önska mig en bättre födelsedag eller firande, så tack alla fina som var med och förgyllde min födelsedagshelg och för alla jättefina presenter!

You can leave a response, or trackback from your own site.