Ommöblering och middag med vänner

I torsdags tog jag en tur till Ikea för att köpa nya köksstolar och lite annat till hemmet. Jag har länge funderat på en hylla till gästbadrummet, men det har inte blivit av att jag köpt någon. Men nu när jag väl var där blev det till att köpa hylla, stolar och en del andra smågrejer som man alltid får med sig hem när man är på Ikea, såsom värmeljus, galjar osv. Problemet var bara att de endast hade 2 klädslar, och vi behövde åtta, så inte nog med att man åkt ut till Ikea i Kungens Kurva, så blev det även en tur till Barkarby. Den klädseln som vi hade valt fanns bara där, och iom att vi skulle ha middag på lördagen ville vi ha stolarna tills dess så det var bara att beställa hemleveransen till en dag senare och ta en 2 timmars tur kommunalt ut till Barkarby. Så turen som var tänkt att ta 3h blev istället ett heldagsprojekt. Åkte hemifrån vid kl 10 och kom hem först runt kl 18. Men men, bra blev det. Fredagen gick åt att skruva och fixa och på lördagen hade vi middag hemma med några vänner till Micke och deras respektive.

Middagen bestod av följande rätter:

Förrätt: Bruchetta med parmaskinka
Huvudrätt: Ugnsbakad röding med blommkålspuré, purjolökssås och skogschampingjoner.
Efterrätt: Vit Chokladpannakotta med hallongelé och färska hallon. (Ruskigt god!).

Efter middagen blev det lite drinkar och spel och på söndagen var vi ute i Nacka och käkade brunch med tjejerna och deras respektive vilket också var riktigt trevligt.

bord-badrum

Bild 1. Badrummer efter att hyllan har ställts in. Bild 2. Matbordet och de gamla stolarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matbordet och de nya stolarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev även lite ost och vindruvor till mellanrätt.

efterrätt-spel

Efterrätten och Micke och Louise som gör sina drag.

You can leave a response, or trackback from your own site.