Varning för skojare

Kollade just en gammal mail som jag har som jag inte använder längre. Och vad hittar jag där, jo… jag har fått jättemånga viktiga (!) mail från Swedbank där de skriver att det är någon som har försökt att logga in på min internetbank från en okänd ip-adress. Blir så trött på idioter. Inte nog med att de ägnar sig åt högst tveksamma metoder för att lura till sig pengar av människor som arbetar hårt för att slita ihop dem, de har inte ens vett nog att anstränga sig för att skriva ett lurendrejeri-mail på korrekt svenska. Och det var ju inte riktigt så att de nöjde sig med att skicka ett mail till mig, nej, de skickade 5 mail inom loppet av 3 veckor med den ena tveksamma formuleringen efter den andra. Att Swedbank skulle ägna sig åt att skicka ut mail till sina kunder med den typen av formulering krävs det ju inte någon särskilt begåvad person för att förstå. Jag undrar dock hur många människor som har fått mail av den här typen som faktiskt har gått in och skrivit sina kontouppgifter och annat på de där skumma sidorna som de hänvisar till. Om folk är så korkade att de gör det är det väl inte så konstigt att andelen personer som får sin identitet kapad av kriminella typer ökar kraftigt som de sa på nyheterna igår. Om någon överhuvdtaget skulle kontakta mig via mail skulle det iof inte spela någon roll hur bra svenska de skrev, jag skulle ändå inte skriva in mina uppgifter, men troligen har just formuleringen gjort att många som annars hade tryckt på länken också blivit misstänksamma och låtit bli.

Kan dock tänka mig att det framförallt är äldre människor som drabbas av sådana saker då de kanske inte vet hur kontouppgifter och liknande generellt sett hanteras av bankerna nu för tiden i och med det internetsamhälle som vi idag lever i. Man ska akta sig för att lämna ut kontouppgifter och annat till okända personer, och man skall alltid vara misstänksam när sådan grejer dimper ner i mailen. Banker och liknande sköter i regel kommunikationen med sina kunder via brev eller via meddelanden i internetbanken, så får man mail av denna typ skall man verkligen bli misstänksam!

Den skönaste är ju nästan den sista… hur många tror att Swedbank skulle börja ett mail med ”Hallå,”. Vilka spånhuvuden!

swedbank swedbank2 swedbank3

 

 

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.