Sicilien och Gozo

utvald 2

Igår tog vi en tur till Gozo. Tanken var att vi skulle testa Maltas lokaltrafik och åka bussen till färgelägret, men det fick vi snabbt ångra. Vi förlorade 1,5h med tanke på att bussen aldrig kom, och det slutade med att vi tog en taxi i alla fall. Gårdagen erbjöd således en hel del spännande element. Det började med att två bilar hade krockat en bit från busshållplatsen. Sen åkte vi ivåg med taxin och tog båten över till Gozo vilket gick smidigt. Sedan åkte vi runt med en sightseeingbuss och skulle ta oss till en strand… stranden var den sämsta stranden vi någonsin sett då den bestod av ca  1 meter sand utanför en restaurang, men det var rätt skönt att bada i alla fall. Vi pratade bland annat med en canadensare som sa att man absolut inte skall gifta sig, och att han hade gift sig med en kvinna som såg ut som Alexis en gång… vi undrade alla lite vad han egentligen menade.

Efter att ha badat massor hoppade vi på bussen igen för att ta oss tillbaka till båden och Malta. Väl där kommer det fram en man till oss och erbjuder en båtfärd med speedy boat. Toppen tänkte vi då det alltid är skönt att komma fram lite tidigare. Men efter många om och men ville den där snubben inte köra över oss, och 3 till för att ”hans chef” hade sagt att han bara fick köra över om det var 10 personer som skulle med, eller att vi betalade 50 euro vilket vi inte alls var sugna på. Dock höll vi på att missa den riktiga färjan pga allt tjaffs, men vi hann precis. Väl över på andra sidan tänkte vi att vi i alla fall skulle ta bussen hem då den trotts allt bara kostar 2,5 €. Så vi står och väntar på bussen, rätt nummer står på den och allting, vi betalar och hoppar på. Efter ett tag börjar Alexis ana oråd, och efter 1h och 20 minuter hoppar vi av bussen, då det var fel buss. När bussen hade kört fram hade det stått 222 på den, vilket var den buss vi skulle åka med… men när vi hoppade av stod det 41 på den. Vi fick oss ett gott skratt och en promenad på 30 minuter.

Imorse gick vi verkligen upp i ottan. Närmare bestämt kl 04:30. Man får väl lov att säga att ingen av oss var direkt pigga vid den tiden, men det var bara att pallra sig upp, packa ihop grejerna och bege sig till vårt gamla hotell som vi bodde vid tidigare när vi varit här för att hämtas upp av en transferbil som skulle köra oss till katamaranen. Väl på båten satt vi och spelade kort och hade det soft, sen blev det till att åka turistbuss. Det är riktigt fint i Sicilien, klarblått vatten, litet och pittoreskt men ändå ganska lummigt. Riktigt mysigt var det. Totalt har vi åkt 45 mil idag. Vi började med att åka ca 2 h till en stad som hette T * * * * * * * (får återkomma med namn) som var jättemysigt. Vi åt lunch på en mysig restaurang med utsikt över vattnet och därefter blev det en 1h lång promenad i området. Men det stoppet som ändå får ses som höjdpunkten under dagen var ju det sista som var vid Etna vilket är Europas högsta aktiva vulkan. Det var rätt häftigt att knata runt där bland all vulkansten, kratrar och begravda hus. Det har varit en lång dag idag, uppe med tuppen kl 04:30 och vi kom väl hem för ca 1,5h sedan så nu blir det sängen.

Lägger in lite bilder från idag också. Bilderna från Gozo kommer upp senare.

You can leave a response, or trackback from your own site.