Malta dag 1

Morgonen började onekligen ganska spännande. Klockan var ställt på 04:38 och taxin till arlanda var beställd till 05:30. Micke som gillar att göra allting i sista minuten skulle upp och packa på morgonen. Med tanke på att vi ska vara borta ett tag blev det till att slänga soppor och annat så att de inte står i 2 veckor och hela lägenheten är full med flugor när man kommer hem. Hur som helst gick Micke ut med sopporna, varav det satt 3 personer på en bänd på gården. Micke hälsade och gick iväg och slängde sopporna som bland annat bestod av två pizzakartonger från kvällen innan. När han kommer tillbaka fråga en av personerna om pizzakartongerna var tomma, för de var nämligen lite hungriga. Micke svarade ja, och noterade att en av personerna var väldigt bekant, och efter en stunds funderade konstaterade vi att kvinnan i sälskapet var samma kvinna som påstås ha haft sex med Kungen, nämligen Camilla Henemark.

En kvart senare kom taxin och färden ut mot Arlanda gick väldig smidig. Även om 4h inte är sådär jättelång tid är det rätt segt att flyga. Det är ju bara starten och landningen som är spännande och resten av tiden är mest dötid. Jag spelade in en sjukt fjantig film på planet som jag tänkte ladda upp, men nu har jag dock lyckats spärra mitt mailkonto så jag kan varken lägga upp filmen eller komma in på mailen vilket helt klart kan ses som ett problem.

När vi landade på flygplatsen skulle vi i sedvanlig ordning fixa en taxi, och det gick ju ganska snabbt och smidigt. Problemet var bara att taxichaffören körde vilse och inte förstod engelska vilket kan ses om ganska anmärkningsvärt med tanke på att Malta är en gammal brittisk kolloni och sågott som alla pratar extremt bra engelska här. Tillslut tröttnade vi och hoppade av taxin och gick den sista vägen. Man noterar att det är riktigt varmt om alla fönster är öppna i bilen och det inte går så mycket som en liten svalkande vindpust genom bilden. Idag är det ca 34 grader och strålande sol.

Hittils har vi varit ute och ätit lunch, promenerat runt lite, suttit på Surfside och druckit en flaska Rosé och sen blev det till att gå hemåt för att fixa ett nytt lager solkräm. Det vore ju ingen höjdare om man bränner sig det första man gör när vi ska vara här i 2 veckor. Men guuuuuud så skönt det är med sol! Jag och Micke har skämtat lite om att vi ska flytta hit idag, men vem vet…. man ska aldrig säga aldrig. Alexis säger ju att det är rätt nice att bo på en plats dit folk åker på semester, varje helg är som en semester… Imorgon blir det nog till att gå ut på staden och jaga flipplopps och en sandstrand, men men… den här dagen är ju inte slut än!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.