Malta 29 juni – 12 augusti

Förra veckan fick vi äntligen tummen ut och bokade resan till Malta. Så den 29 juli åker vi och vi skall vara borta i 2 veckor. Det ska bli hur skönt som helst, särskilt med tanke på att sommarvädret inte har mycket värme att bjuda på här hemma och det känns som man behöver fylla på D-vitaminföråder nu när vi börjar gå mot mörkare tider.

Vi har ju varit i Malta 2 ggr tidigare, och förra gången hade vi både tur och otur. Vi hade tur såtillvida att vårat hotell uppgraderade vårat rum till en lyxsuite på nionde våningen med en stor takterass med utsikt över hela stan. Och otur med tanke på att vi inte kunde åka hem med tanke på askmolnet. Jag jobbade den helgen så det var ingen höjdare av den anledningen, men därremot kan man ju säga att man har haft det värre. Att vara fast i ett land med strålande sol och 25-30 grader varmt utan möjlighet att ta sig hem var väl inte riktigt min värsta upplevelse i livet. Så det var bara att stanna i 4 dagar extra tills flygen började gå igen.

Trotts att vi har varit där 2 ggr har vi inte sett så mycket. Vi har varit i Valetta, gått massa promenader, solat, spelat poker, shoppat och njutit av vädret. Eller ja, rättare sagt det är vad jag har gjort när jag varit där på dagarna med tanke på att Micke arbetade när vi var där nere. Den här gången skall han dock inte jobba så då blir det till att hitta på lite mer aktiviteter om dagarna. Malta är ju inte så jättestort. Man åker tvärs över hela ön på runt 1-1,5 h, men det finns en hel del grejer man kan se och göra där, och för de som gillar att dyka och snorkla ska det vara hur bra som helst.

Några saker som jag skulle vilja göra medans vi är där är att åka till den Blå Lagunen. Det ligger ca 1 timmes färd från där vi kommer bo, och där kan man simma i klarblått vatten och sola, bada, padla kanot, och det som verkar roligast åka Jet Ski. Det anordnas också Jet Ski-safaris där man åker mellan 1 -3 h runt öarna Gozo och Comino och då åker man bland annat in i olika grottor och till stränder och platser som man bara kan nå via vatten. Detta är dock rätt dyrt, så troligen kommer vi inte göra det, men ändå, det låter riktigt kul.

Det kommer nog bli en helt del sol, bad och Poker när vi är där nere. Och sen ska vi väl ta oss ut till Gozo och Comino på ett eller annat sätt och även åka till lite olika platser som Medina och titta på deras motsvarighet till Gamla stan. Ja, de finns mycket att göra.

Den Blå Lagunen

You can leave a response, or trackback from your own site.