Nya skidor och fina pärlor

Har nu sittit i ett par veckor och försökt att få grepp om den här organiska kemin som man har släpat efter sig alldeles för länge, men det känns som att det äntligen börjar lossna och att jag har rätt bra koll på grejerna inför tentan på lördag. Nu gäller det bara att finslipa och komma ihåg alla strukturformler till på lördag. Jag och Micke åker ju till Frankrike i slutet på mars och ska åka skidor med hans föräldrar vilket skall bli jättekul. Och ska man åka skidor behöver man ju just det, ett par skidor. Så jag har kollat runt lite på olika skidor och märken en tid och hittade ett par som verkade bra, och jag och Micke var iväg och kollade på dem och pratade lite med dem i butiken. Jag har ju inte åkt skidor så många gånger, men jag får väl säga att för att ha åkt skidor två gånger är jag grym, och Mickes pappa säger att jag är en naturbegåvning och rådde mig att absolut inte köpa ett par nybörjarskidor utan ett par lite styvare skidor.

Micke och jag beslutade oss för att ha en mysig hemmakväll på alla hjärtans dag. Och frågan var då vad vi skulle äta, och M hade önskemål om paj och skinka. Så det blev lite småplock av olika saker. Först gjorde jag en västerbottenpaj och en zuccini och potatiskompott som blev ruggigt god. En rödbetssallad med apelsin, sallad, rödlök och såklart rödbettor. Och sen blev det lite olika parmaskinka och bressaula och getosttoast.

Micke jobbar ju väldigt sent nu när journalsystemsprojektet är igång men i onsdags var kom han hem runt kl 18. Då hade han tagit en tur förbi systemet och köpt lite champange som vi skulle skåla i och det första han sa var att han var ledsen för att han inte hade köpt några blommor. Sen ville han att jag skulle ”komma och kolla” på en grej, och i vardagsrummet står det ett par sprillans nya skidor. Superglad blev jag, och jag ser verkligen fram emot att åka med dem! =) Så efter tentan på lördag tänkte jag ta en tur in till stan och kolla på lite pjäxor. Jag har haft ganska stora problem med mina pjäxor hittils då jag har väldigt smala fötter. Ofta blir det så att jag åker framåt i pjäxan när jag åker för att den inte sitter åt ordentligt vid hälen och det gör att man hela tiden är lite bakåtlutad vilket dels gör att man inte får rätt position på skidorna samtidigt som man får sjukt ont i fötterna och dålig stabilitet. Så det blir till att kolla pjäxor och sen ta hem dom och prova dem ordentligt och se om de passar bra. Mickes pappa säger att man skall göra allt med sina pjäxor för att verkligen se till att man fått rätt, man ska ta med dem hem och gå runt med dem en dag,  äta med dem, kolla på tv med dem, och sova med dem. Undra om det är öppet köp om man badar med dem ?! ;) Hur som helst ska man vara säker på att dem verkligen passar så man inte lägger massa dyra pengar på ett par pjäxor som inte passar ens fötter, så det är planen.

Igår var jag också iväg till en pärlshop på Brahegatan 32, Bicone Designe,  som jag hade fått ett presentkort hos av Mickes mamma. Där hade de superfina pärlor i alla möjliga färger, storlekar och utföranden och kvinnan i butiken var väldigt hjälpsam och trevlig. De har även en hemsida: Pärlsmycken så där kan ni gå in och kika om ni gillar att pyssla. Det är fri frakt på alla grejer inom Sverige vilket är awsome!

Mina egengjorda armband

You can leave a response, or trackback from your own site.