2011 går mot sitt slut

Nu när 2011 börjar sjunga på sista versen kanske man skall ta och summera året. Jag tycker nog att 2011 har varit ett ganska bra år om man bortser från finanskriser och annat. Man får väl lov att säga att det är tur att vi lever där vi gör och att man inte har några bolån. Hur som haver tänkte jag passa på och summera året som snart har varit.

2011 började med att vi fortfarande var på vår kryssning i förenade arabemiraten som varade mellan 27-2 januari. Det var en jätterolig resa om man får väl såhär i efterhand säga att det var tur att vi åkte när vi åkte så att vi inte hamnade mitt i allt som råder där nere nu. Vi var bland annat på ökensafari vilket var det häftigaste jag gjort, ever. Vi var 62 vita jeepar som åkte i en lång karavan över kullarna i öknen i en hel dag. Vi besökte även en drommedarfarm vilket var lite smått tragiskt. Där hade de bundit fast benen på dem så att de inte skulle kunna rymma.

 

 

Det finns hur mycket bilder som helst från den här resan. Och de återfinns i arkivet under december 2010. Bland annat var det ösregn när vi var i muscat, och då staden inte hade några avlopp på gatorna där vattnet kunde rinna ner blev det istället översvämning. Vattnet forsade i en mindre flod längsmed gatorna. Det enda som fanns som samlade upp vattnet var en sugbil som åkte runt och sög upp vattnet och därefter begav sig till närmaste avlopp. Riktigt oeffektivt, men som turist fick vi helt klart en annan bild av staden än vad vi fått om det inte regnat.

Marknaden i Muscat

I januari hände det inte så mycket mer roligt förutom att vi var och skrev kontrakt på vår superfina lägenhet. Mycket jobb och skola. Micke började nytt jobb och alla hjärtans dag firades med en jättemysig middag på Mattias Dahlgrens Matbaren. Där hade de supergoda små minirätter som man beställde in en i taget tills man blev mätt. Mysig atmosfär, god mat och trevlig sällskap, bättre kan det inte bli.

Matbaren

Vår treårsdag som var den 1 april spenderade vi i Rom. Måste säga att jag fullkomligt älskar den staden. Den är fantastiskt vacker och mysig och jag skulle definitivt vilja åka dit igen. Under vistelsen där besökte vi givetvis Colosseum, Vatikanen, Spanska trappan, Forum Romanum, Fontana di Trevi och mycket mer, och det var skönt att lämna den kalla vintern i Sverige för ett soligt och sommarvarmt Rom även om det bara var i 5 dagar. Det var 23-25 grader varmt vilket var otroligt härligt!

 

I apri fyllde även min systerson 1 år vilket firades med barnkalas och tårta. Som sig bör fick även födelsedagsbarnet en hel del presenter. Nu fyller han snart två och han växer så det knakar och nu dröjer det nog inte länge tills han pratar flytande heller. Det är otroligt vad mycket som kan hända när man inte ser ett barn på två veckor i den åldern.

I maj flyttade jag och Micke ihop på riktigt i vår fantastiska lägenhet. Även om vi absolut inte behöver 4 rok känns det nice att ha lite plats att breda ut sig på. Det är riktigt skönt att ha två separata rum där man kan stänga in sig om man vill ha lite lugn och ro och vara för sig själv en stund. Även om denna lyx inte kommer vara för evigt är det otroligt skönt att ha det så efter 3 trånga år. Vi trivs fantastiskt bra! Och självklart är det ett klart plus att jag har 2 av syrrorna inom krypavstånd. Man ska inte underskatta värdet av att ha syrran i samma hus. Sjukt bra när man vill låna köksmaskiner och annat som man använder alldeles för sällan för att man skall känna att det ska vara värt att köpa en egen, medan man vet att det är det mest naturliga elementet i syrrans kök! ;) Perfekt!

Sol , (0) vind och vatten

2011 har också varit året då vi bowlat väldigt mycket vilket är roligt, även om jag kanske borde satsa mina pengar på att vinna i en annan sport. Jag och Micke hade även en sommarmingelfest i juni som var väldigt trevlig. Även om det var extremt varmt i hela lägenheten och framförallt på balkongen var det en väldigt lyckad fest. Såväl vädret och humöret var på topp medan frysen vart på lite sämre humör när den ständigt matades med platta efter platta med ljummen öl vilket resulterade i att hela frysen la av. Det löste sig tillslut, men gästerna blev knappast ledsna när vi helt plötsligt började dela ut isglass för att den inte skulle smälta bort. Vi får väl se om det blir en favorit i repris 2012.

Då jag och Carin har en kompis som pluggar till helekopterpilot fick vi under sommaren även möjlighet att åka ner till Skaraborgs flygflotilj utanför Lidköping och flyga helikopter. Det var riktigt roligt och helt klart värt den 10h långa bilresan fram och tillbaka. Vi flög över göteborgs skärgård i ungefär en timme och därefter blev det fika och sen 5h bilfärd hem.


Det man kan konstatera är att jag har varit väldigt dålig på att blogga under det här året. Sammanfattningsvis kan man väl säga att hösten har inneburit en helt del jobb och plugg vilket resulterat i att jag inte haft så mycket tid för att blogga. Vi har självklart inrett lägenheten lite, även om det är en hel del kvar att göra. Med tanke på att jag nu endast har ett halvår kvar i skolan har höstterminen inneburit stenhårt fokus på att klara tentorna så att jag verkligen skall bli klar till sommaren. Jag kommer antagligen ha någon kurs kvar efter maj, men det är inte hela världen, men det vore verkligen skönt om det också är det enda som är kvar i juni. Den här terminen kommer också innebära stenhårt plugg, så vi får väl se hur mycket uppdateringar det blir.

Imorogn skall vi fira nyår hemma hos en kompis till M och hans tjej. Vi kommer vara 8 personer som skall äta middag och umgås vilket säkert kommer bli jättetrevligt. Sen vankas lite ledighet innan skolan drar igång igen under den senare delen av januari vilket ska bli jätteskönt. Får återkomma med bilder från nyår senare, nu ska jag hoppa i säng, för inte är väl jag ledig imorgon?! ;)

You can leave a response, or trackback from your own site.