El är inte gratis

Idag har jag haft fullt upp. Med tanke på matförgiftningen jag drabbades av i förra veckan har jag inte mått så bra, trotts att jag varit sjuk är man ändå stressad över skolan och alla saker man borde göra men inte orkar. Igår tog jag tag i mig själv efter 1 veckas behövlig isolering i lägenheten och åkte in till akademibokhanseln för att köpa en bok som skulle läsas ut till det obligatoriska seminariet idag. Efter hemkomst satte jag mig i soffan och började läsa. Att läsa snabbt är inte min sida men efter 8h hade jag läst ut boken. Idag var seminariet och set inleddes med att vi i grupper skulle diskutera en inyervjuuppgift som vi genomfört. Efter detta och efter att varje grupp presenterat sina resultat skall vi diskutera boken. Henrik som sitter bredvid mig lägger upp sin bok på bänken, jag tittar på den och känner hur stressen kommer över mig. När jag tittar på boken noterar jag nämligen att hans bok inte stämmer överens med min bok. Jag hade lagt 8h under gårdagen på att läsa felbok!

Det var samma författare och i princip samma titel, men som sagt fel bok. Det var ingen större fara under seminariet, men det känns riktigt surt och jag måste fortfarnas läsa den RIKTIGA boken till hemtentan vilket inte känns så kul då jag redan har massa böcker att läsa. Men men, så går set när man är stressad. Jag har således spenderat mina första friska 8h på en vecka med att läsa en såväl oobligatorisk som ointressant bok, nej jag är inte bitter, bara besviken över att jag förlorat värdefull tid på meningslöst skräp som någon dessutom får betalt för att skriva. Som student känner man sig lurad. Varför säljer man ens en bok som behandlar kvarsittning och annat under titeln ledarstilar. Det är inte ens tillåtet med kvarsittning i svenska skolan och således är större delarna av det som behandlad i den här boken inte applicerbar på den svenska skolmodellen. Ibland blir man bara för trött, sen skäms ju inte förlagen för att ta ut hutlösa pengar för kurslitteraturen i pedagogikkurser heller. Läser jag en kurs i pedagogik på 7,5hp måste jag i regel betala mellan 2000-2500 kr för kurslitteraturen. Är det rimligt före en kurs som håller på i 6 veckor? Jag tycker det är vansinnigt! Böcker för ett läsår hamnar lätt på mellan 10 000- 15 000 kr/ år. Över 10% av en students studiemedel går således till böcker vilket är rätt mycket då man har 8000 kr/ månad att leva på om man inte jobbar extra! Det blir man arg på!

Jag har även gjort lite nytta idag. Jag har försökt få tag på min handledare, dock utan resultat vilket förklaras av att det var halvdag idag. Sen har jag ringt och lagt om vårt elavtal. Jag fattar inte varför man får ett tillsvidaravtal med hur störda priser som helst istället för ett rörligt avtal tills man bestämt sig för vad man vill ha? Nej, istället får man ett elpris på 140 öre inkl skatter per kWh vilket är helt galet. Intressant är att vi efter att ha bundit elavtalet fått ner elpriset med 25% vilket kommer reducera priset med 500kr/kvartal. Det har jag tagit itu med idag, städat hela lägenheten samt ätit middag och spelat Buzz med Micke, jag är grym. Vinner alltid såvida set inte kommer Simpsonsfrågor. Nu ska jag hoppa i säng, set är ju jobbhelg denna helg och med tanke på att det är röd dag imorgon känns det lite extra kul att gå till jobbet, vi studenter diggar handels, särskilt på röda lördagar.Natti natti

20111105-002706.jpg

 

You can leave a response, or trackback from your own site.