Helikoptertur, men inte vilken helikopter som helst…

Idag har jag och Carin varit ute på äventyr. Började dagen med att klockan ringde kl 06:30. Oftast brukar jag sällan gå upp frivilligt vid den tiden då jag är ledig, men ska man ut på äventyr så ska man. Carin kom och hämtade mig runt kl 7:30 och sedan väntade en 5h lång bilresa ner till Skaraborgs flygflotilj utanför Lidköping.

Resan var lång men rätt rolig. Carin hade varit snäll o köpt frukost i form av godis, kakor och läsk. Sen började vi åka. GPS:n guidade oss lite fel när vi kom fram till Eskilstuna så vi fick åka på lite småvägar ända fram till Örebro istället för på E20 hela vägen vilket gjorde att vi förlorade ca 1h. När vi väl kom fram blev vi hämtade av Johan och fick besöksbrickor och sen blev det en rundtur.

Som tur var fick vi låna Carins pappas bil

Efter rundturen och lite fika blev vi utrustade med lite utrustning och sen blev det flygtur. Det är inte varje dag man flyger helikopter, och det är definitivt inte många förunnat att dessutom få åka försvarets Super Puma Hkp 10. Måste säga att det var riktigt coolt. Jag gillar att flyga och att sitta längst fram bredvid de två piloterna var riktigt häftigt. Vi var ute och åkte i drygt en timme och åkte bland annat över västkusten vilket var otroligt vackert.

Johan och Herkules

Det finns både en och två knappar att trycka på

Västkusten

Carin


Efter flygturen var det dags att åka hem igen, så vi tog en tur till Mc Donalds innan vi började bege oss hemåt. Denna gång körde vi dock E20 hela vägen så det tog ca 4h istället för 5. Det sas en hel del roliga grejer i bilden med tanke på att både jag och Carin var rätt trötta, jag föreslog en roadtripp nån sommar runt i Sverige i typ 2 veckor, hon tyckte de vore kul med en roadtrip runt Stockholm. Jag sa också något riktigt konstigt, som jag dock har förträngt. Hur som helst har det varit en fantastiskt spännande dag. Det som också är spännande är ju att se om jag orkar upp till jobbet imorgon… klockan står på 04:30. *Peppar peppar ta i trä*… Tack Johan och Carin för en fantastisk dag! Natti natti!

You can leave a response, or trackback from your own site.