3 årsfirande

Idag har jag och Micke varit tillsammans i 3 år. Denna dag har vi hittills spenderat genom att först äta hotellfrukost och sen bege oss till Colloseum. Vi tog en guidad tur på Colluseum och Foro Romano och sen har vi varit och tittat på Trevifontänen och spanska trappan. Tydligen är det ganska lite som är kvar av Colluseum, det har varit stora jordbävningar här som gjort att mycket har förstörts, sen har stenblock som tillhört Colluseum även använts för att bygga nån annan byggnad som ligger lite långre bort. Av de 58 portarna är det endast 6 som är original, resten är restaurerade. George Clooney har donerat en massa pengar till renoveringen. Man fick veta en massa saker, att hålen som syns på väggarna beror på att man ville att det skulle förstöras, men man hade inte tillgång till sprängämnen då så man drog ut järnspringarna så att det skulle falla ihop av sig själv.

Imorgon blir det en tur till vatekanen och St Peterskyrkan. Det är fantastikt väder här, 22 grader och stråland sol och staden är den vackraste jag någonsin varit i. All gammal arkitektur, alla statyer, fontäner, vackra kyrkor, ja… staden är fantastiskt vacker och skulle jag rekomendera någon att åka någonstans där jag har varit så blir det definitivt Rom! Nu ska jag och M ut och äta glass och sen blir det väl en titt på Roms nattliv. Bilder och kanske nått flummigt videoklipp kanske kommer senare. Trevlig helg!

You can leave a response, or trackback from your own site.