Bye bye to my first apartment

utvald

Idag har jag varit hemma i min lägenhet, och det är inte så mycket kvar att packa ner. Då sågott som allt ska magasineras då min evakueringslägenhet är ungefär hälften så stor som min lägenhet så är det ju inte så mycket som skall med. Måste dock säga att jag fullkomligt älskar den där lägenheten. Den är supermysig, jättebra planerad och precis lagom stor för lilla mig. Även fast vi i maj skall flytta till en helt nybyggt och helt fantastiskt lägenhet på Kungsholmen så känns det ändå lite vemodigt. Den där lägenheten har ett fantastiskt läge vid Fridhemsplan och jag väntade länge för att få den, 7 år. Min första lägenhet… det känns lite speciellt. Att flytta hemifrån är ju för många första steget in i vuxenlivet, och nu drar ju jag och M de ett steg länge och flyttar ihop vilket ska bli jättekul och skönt. Att vi flyttar in i en lägenhet som har sjöutsikt, ligger mitt i stan och dessutom är så pass stor så att vi båda får plats. Egentligen är den väl något stor för oss, men hellre de än för liten ;) Sen är det EN lägenhet, inte två ;)

Men men, åter till min lägenhet, det som jag känner är mest trist är att jag inte kommer få se hur det ser ut när renoveringen är klar. Köket kommer bli fantastiskt och badrummet likaså, ja hela lägenheten. Badrummet kommer vara helkaklat, matta svarta kakelplattor på golvet, högglanssvarta kakelplattor upp till hälften av badrummet och resten vita. De kommer ju riva ut i princip allting. Det bli nya skåp i köket med en glasskiva som stänkskydd istället för kakel, ny kyl, frys och spis, parkett i hela lägenheten, nyrenoverad balkong, omtapetsering,  ja you name it, dem skall göra en helrenovering på 1 år. Det vore kul att se hur det blir när det är klart, men men, man kan inte få allt här i världen.

Jag helt övertygad om att jag och M kommer trivas fantastiskt bra i vår nya lägenhet även om det är en hel del stök och bök nu under de närmaste 3 månaderna innan vi flyttar in! Evakuering, visningar, städning, flytt  x 3, ja… och mitt i allt de där skall man sköta jobb och skola också… det är mycket nu helt enkelt =)

Mitt vardagsrum

Där i hörnan har jag mitt ”arbetsbord”

Ena sidan av köket

Andra sidan av köket, där jag och syrran har målat om köksluckorna. Innan var de knallröda.

Min fina soffa, Love it!

Matplats och Mona Lisa på väggen

Skrivbord, garderob och en skymt av hallen.

Köket, där man kan gå igenom för att komma till ”Sovrummet”.

Hallen

Sovrummet, kanske inte den bästa bilden, men iaf. Shablonen på väggen har jag också målat dit.

You can leave a response, or trackback from your own site.