31 December – Bahrain

På nyårsafton befann vi oss i Bahrain. Liksom i alla andra emirater fanns det även här en hel del höga hus såväl klara som under uppbyggnad. Tydligen är fredagen som deras söndag så i princip allting var stängt. Vi tog oss en tur till den ända öppna gallerian som inte var särskilt mycket att se, och därefter gick vi till deras nationalmuseeum, som inte heller var så mycket att se.

Coolt segelhus i Bahrain, kommer dock inte ihåg vad som är i huset

Micke mellan två höghus. Man ser även att de här håller på att bygga tre nya höghus. Det byggs helt sjukt mycket skyskrapor i dessa länder, trotts att de är alldeles för dyrt att bo i dem så att de flesta står tomma. Pratade med taxichafören idag som körde hem mig från centralen, hans bror bor i Dubai och en liten 2 rumslägenhet i ett höghus ligger på ca 5 miljoner.

Ingången till Bahrains nationalmuseeum

Det fanns en hel del stengravar där…

… och spännande sandhögar

Efter att vi hade kommit tillbaka till båten började förberedelserna inför kvällen. Först vankades det nyårsmiddag och jag har för mig att jag åt gravad svärdfisk och gravad lax till förrätt, oxfilé till huvudrätt och därefter ost och någon form av glass. Riktigt gott var det. Sen gick personalen runt och skålade med alla gäster och upptädde under middagen vilket de alltid gjorde.

Min älskling

Jag under middagen

Karolina och Gunilla

Jag och Mickes Pappa

Underhållning efter middagen

Jag och Micke

Eric och Karolina

Alla på båten hade samlats för att vira tolvslaget uppe vid polen

Efter festligheterna var vi allt lite trötta

You can leave a response, or trackback from your own site.