Båten och dagen i Muskat

Nu har vi kommit fram till Muskat. Vi landade runt kl 00, lokal tid i förrgår, så efter att vi hade landat fick vi gå igenom en hel del säkerhetskontroller, 3 metalldetektorer och en hel del annat innan vi tillslut gick iland på båten i Dubai. De har massiva säkerhetskontroller här, när du ska in på båten, flygplatsen, båtterminalen och även när du går in på hotell är det metalldetektorer.

Här är Jag, Michael och Gunilla (Michaels mamma)

Här är båten vi åker med

Detta är vår hytt

Lobbyn på båten

Detta är en av poolerna kvällstid

Igår låg jag och M och solade på taket på båten. Härligt med lite sol och värme till skillnad från hemma. Igår var det ca 24 grader. Båten avgick från Dubai igår kl 13, och idag har vi varit i Muskat och kollat läget.

Så här ser det ut från taket på båten. Riktigt fin scyeline när man ser alla skyskrapor som sticker upp.

Detta är hamnen i Muskat, utsikten från vårt fönster. Idag har vi dels varit en tur på en marknad och dels tagit en taxitur runt ön och tittat på allt ifrån familjer som äter picknik på en parkering dit de åkt med sin Hummer truck, en familj som fastnat med sin BMW i sanden på sandstranden, och ett helt makalöst hotell med kristallkronor som är flera meter. Det är väldigt bergigt här och man ser att de byggs en hel del nya hus, vägarna är jättefina och landskapet med alla berg är hur vakert som helst. Men, det är inte bara stora palats och pampiga hotell, när vi var på marknaden idag såg vi en helt annan bild av staden. Den delen av staden där marknaden ligger är definitivt inte byggd för att tåla regn, många affärer regnade in, och trotoarerna är ca 3-4 dm höga då det inte finns något avloppsystem som tar hand om allt regnvatten, så de forsar på gatorna. Det åkte även runt en sugbil som sög upp allt vatten och sedan släppte ut det vid närmaste avloppsbrunn.

Folk klättrade på kanten av stängta shoppar för att unvika att kliva i en 1-2 dm djup vattenpöl

Här ser ni hur vattnet forsar inne i marknaden

Vi var även på en stor fiskmarknad

Guld guld och åter guld. Här finns guld i massor, jag skulle tippa på att ca 70% av alla affärer på marknaden var guldaffärer, och de hade otroligt vackra saker.

Det är ju lite annat mode som gäller här nere än hemma

Vi har det jättebra här, vi bor alltså på ett italiensk fartyg som varje dag är i en ny hamn. Det är fantastiskt god mat, och varje dag finns det en mängd olika aktiviteter man kan ägna sig åt, alltifrån att sola och bada, spela basket, åka inlines på täck, lära sig spela golf, gå på 4d bio, disko, teater, spa, gym och mycket mycket mer. Imorgon skall vi ut på en ökentur.

Detta är baksidan på sultantens palats, han har även en gigantisk båt som byggdes 2009 som ligger i hamnen. Den är lika stor som en Silja Line båt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, min telefon är avstängd då det kostar otroligt mycket att ringa härifrån och jag har dessutom inte lyckats stänga av syncen till mina mailkonton så den är antagligen av tills vi kommer hem.

You can leave a response, or trackback from your own site.