Marknad och Harrods

Idag har varit en relativt seg dag. Det började med att jag vaknade av att jag frös som 17 då vi glömt att stänga fönstret och det var typ 10 grader i rummet. Sen låg vi och slöade till rätt sent på dagen och glodde på tv. Sen blev det en tur ut på stan till en marknad där de hade lite allt möjligt, alltifrån olika ostar, korvar, skaldjur, choklad, kryddor, ja…. i stort sett lite av varje. De hade även hela döda fåglar som var upphängda på krokar…

Jag undrar lite vem som skulle vilja köpa dessa

Efter att vi hade varit på marknaden gick vi vidare till Harrods och tittade på alltifrån exklusiva väskor till klockor som kostade flera miljoner. När man är här slås man verkligen av hur fattig man egentligen är som student. Och det är fan helt otroligt, men de hade redan börjat med julpyntningen. Jag höll på att få en chock när jag såg alla julgranar, julgranskulor och smällkarameller. Är det inte lite väl tidigt, det är ju mitten på september for gods sake!! Det är väl ingen som går ut nu och tänker ”Åhhh ja måste köpa en ny julgranskula som jag ska hänga i granen om typ 4 månader”…. eller?

Visst är det trevligt med juldekoration men kanske inte mitt i sommaren?!

Vi strosade runt på Harrods ett bra tag, det är gigantiskt och det som inte finns att finna där är nog inte värt att ha även om allt som går att köpa där är snordyrt. Hittade en hel del fina saker som skulle passa hur bra som helst i vår nya lägenhet, som synd är kan man typ inte hitta en möbel där som kostar under 300 pund. Hittade en sjukt snygg stol/soffa där som kostade 10 000 pund, så det är ju bara att glömma, men man får ju iaf en hel del inredningstips genom att springa runt och titta så de tär ju kul.

Harrods möbelavdelning, helt outstanding!

Det här ljuset kostar 199 pund, vilket är helt galet!

Efter att vi struttat runt och tittat på alltifrån fina väskor, snordyra ljus, klockor och välbäddade sängar bestämde vi oss för att ta den tur till Chokladbaren. Då jag är allergisk mot nötter och inte är särskilt förtjust i choklad beställe jag bara en lemonad medan Micke, Farid och Amanda beställde glass i lite olika storlekar.

Mike beställde en relativt normalsize glass med 3 kulor medan Farid och Amanda….

… beställd en helt sjukt stor glass med brownis i botten, nötter, glass, grädde och kolasås.

De åt nästintill upp hela glassen förutom den smälta sörjan som blev över och  Farid såg rätt mätt ut efteråt

Efter att vi varit på Harrods gick vi och mötte upp Carin och Carlsson som hade varit på Tate och tog en drink på en hotellbar i närheten och sen gick vi och åt på en pub i närheten. Därefter blev det till att gå hem och spela spel, äta ost och dricka rödvin. Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och sova för imorgon blir det shoppingdag på stan.

Harrods skyltfönster by night, spegeln är sjukt snygg, bordet och stolen skulle passa bra i mitt smink/syrum i vår nya lägenhet, dock får man nog leta efter ett annat alternativ.

You can leave a response, or trackback from your own site.