Kronprinsessan Victorias bröllop

utvald

I lördags jobbade jag fram till kl 16 och sen blev det till att gå in till stan och se om man kunde få sig en skymt av Victoria och hennes nyblivne prins. Hela stan var fullsmockad med folk och sågott som alla gator i hela centrala innerstan var avspärrade för bilar. Det var helt sjukt mycket folk och längsmed hela gatorna hade de satt upp kravallstaket, dekorerat med stora kransar och ställt ut höga flaggstänger längsmed delar av gatorna. De hade även över 6000 soldater som stod längsmed hela vägen där den 400m långa kortegen skulle gå, över 2000 poliser bevakade evenemanget. Ja, det går inte att säga annat än att det var rätt maffigt att beskåda hur mycket folk som faktiskt hade tagit sig ur sina stugor för att försöka få en skymt av Vickan, för det var en hel del folk. Polisen hade uppskattat att det var ca 500 000 människor som var i stan, helt galet mycket folk!

Såhär såg det ut på Kungsgatan, fullt med militärer och smockat med folk

Alla hade kamerorna i högsta hugg. Alla som stod framför mig var så himla långa så jag såg ingenting. Carin däremot stod på strandvägen och hade till och med tagit med sig en stol, så hon såg lite bättre vad hon fotade.

Här är hela tåget med ryttare som kom efter kortegen. Jag lyckades inte få någon bild på själva vagnen då jag inte såg när den kom.

Efter att Victoria och Daniel hade passerat började musikkårerna som stod placerade längsmed vägen att gå och samla upp resten av gänget.

Män och kvinnor i denna utstyrsel red först respektive sist i kortegen


Victoria och Daniel (Foto: Carin Alvarsson)

Victoria, Daniel, Kungen, Silvia och Daniels föräldrar på balkongen på slottet.

Victoria, Daniel, Daniels Pappa och Kungen

You can leave a response, or trackback from your own site.