Vilken hudtyp är du?

huddtyp

Hur vet man vilken hudtyp man har? Ja det undrade jag också. Ibland är man torr, och ibland är man tvärt om. Kan man ha både torr och fet hy? Tycker att det är riktigt svårt att veta vad man skall köpa, då jag antar att det inte är så bra att ha enkräm för en torr hud till en fet osv då effekten inte blir optimal. Nu när min hudkräm har tagit slut och jag måste köpa en ny tänkte jag att det kanske är dags o göra slag i saken och ta reda på vad det är för skillnad på alla dessa olika hudtyper så att jag får en som är prefekt för just min hy. Det man kan säga är att det huvudsakligen finns 5 olika hudtyper. Fet, Torr, Normal, Blandad och mogen hy.

Om du har fet hy har du i regel lätt att få finnar, stora porer och har lätt att bli blank i ansiktet. För att minska glansen i ansiktet bör du använda fettfria produkter och en vattenbaserad foundation.

Om du har en torr hy har du sällan finnar, lätt att flagna och blir lätt fnasig i ansiktet då du använder smink. Det är viktigt att du är noga med att tillföra fukt till huden i form av feta krämer. Använd gärna en oljebaserad foundantion och undvik att använda produkter med alkohol då dessa torkar ut.

Om du har en blandhy är du ofta torr på kinderna men fet i t-zonen, har förstorade porer på näsan och utmed kinderna. För att få en jämn och fin finish han du testa att använda matta krämer i t-zonen för att få bort glansigheten och en kräm för blandad hy i resten av ansiktet.

Om du har normal hy har du inga synliga porer, blir varken glansig eller torr. Denna hudtyp får sällan finnar. Använd en vanlig fuktkräm och var noga med att rengöra morgon och kväll.

Om du har mogen hy så har du fått lite fina linjer, huden har ofta tappat sin spänst och är något torr och synliga porer. Se till att tillföra mycket fukt till huden och hjälp till att förebygga fina linjer (rynkor) mha anti aging- produkter.

You can leave a response, or trackback from your own site.