Städning, kanelbullebakning och fönsterputs, kul kombo!

Idag har jag haft städdag. Sjukt spännande, NOT. Jag gillar att ha ordning och reda runt omkring mig men jag är definitivt ingen pedant. Men men, eftersom jag och Micke har varit bortresta typ hela den här månaden, mer eller mindre så har vi inte riktigt prioriterat att städa. Men men, idag gjorde jag iaf ett ryck och nu är det så gott som rent här hemma, det är bara ett par flyttkartonger som skall ner i källan, en byrå skall införskaffas så det finns någonstans för mig att lägga allt mitt krimskrams.

Ser ni, badrummet är skinande rent, som de säger i reklamen för rengöringsmedel!

En annan spännande grej är ju att häromdagen när jag och Carin hade vår planeringsfika, som började kl 14 på Stures och slutade kl 02 på Soap bar, så blev vi något berusade. Häromdagen hittade jag en konstig lapp på skrivbordet här hemma som det stod ”Fönsterputs” på, ni vet en sån där lapp som folk sätter upp i bostadsområden med telefonnummer på som man kan ta en flik om man anser sig behöva lite hjälp hemma. När jag hittade den på skrivbordet häromdagen frågade jag Micke varför han kände sig i sådant akut behov av fönsterputs att han hade tagit med sig hela lappen hem, och då sa han ” Jag, ehh, den där tog du med dig när vi var påväg hem häromnatten, den satt utanför porten”. Denna lilla incident, liksom en del andra småsaker från denna kväll, har jag inget som helst minne av.

Å andra sidan kanske inte den här personen blir så ledsen, det var ju ändå inga hela flikar kvar. Se det som gratis marknadsföring. Jag har förhoppningsvis en heeel del läsare som är jätteintresserade av fönsterputs, varsågod!

Jag och min kära barndomsvän Elisabeth brukade baka kanelbullar var och varannan dag när vi var mindre. Det var lite utav vår favoritsysselsättning och vi var riktigt bra på det. Dock har jag typ inte gjort det sedan dess, så häromdagen kände jag att det var dags att baka kanelbullar på nytt, jag gick och köpte alla ingredienser som behövdes men upptäckte till mitt stora missnöje att Micke inte äger en kavel, hoppet om att snaska kanelbullar hela natten (man får sjuka cravings när man inte får synta) försvann på 1 sekund. Men men, idag har vi införskaffat en kavel och kanelbullarna är på G. Så alla som vill ha en hembakad kanelbulle, 5:-/st, det finns troligen ca 30 st så det är först till kvarn, mohaaa.

Kanelbullebakning på högsta nivå!

Degen är snart färdigjäst och skall kavlas ut. Micke har dock en väldigt speciell taktik när han skall se till att smör och mjölkblandningen som skall hällas på jästen skall vara fingervarm, äkta kodak-moment!

Det är extra viktigt att blandningen inte är för varm för då dör jästen.

Han har ett ännu roligare stätt om degen är klar, testa att knåda den med händerna. En rutinerad kanelbullebakare vet ju att degen är klar när man tillsatt så pass mycket mjöl att att degen börjar skäppa från bunken, men men, jag är inte den som säger nej och Micke fick självklart känna efter om degen var klar…

… av testet att döma, var den inte riktigt färdig

You can leave a response, or trackback from your own site.