Mascaratest

mascaratest

Att hitta rätt mascara är ju sällan lätt. Det finns en uppsjö av mascaror från en mängd olika fabrikat och när man äntligen hittat en man tycker om utgår den ur sortimentet. Jag har testat 4 st mascaror, från 3 olika fabrikat. Den billigaste mascaran kostade runt 150:- och den dyraste 385:-. Anledningen till varför jag valt just dessa mascaror är för att de är dem jag har fått för mig att köpa, och således även dem jag har använt. Frågan många säkert ställt sig när de står där i butiken och är i färd med att köpa en ny mascara  är om dessa hutlöst dyra mascarorna verkligen är bättre? Att köpa en mascara för 400:- är ju knappast något som gemene man går och gör, särskillt inte unga människor. Däremot så brukar dessa mascaror ofta innehålla något mer än de billigare, sådant får man också väga in i priset. Nu till testet.

Maybelline-  Define  A Lash Volume
Pris: ca 150:-
Mängd: 6,5 ml
Pris/ml: 23:-

Beskrivning: Denna mascara separerar bra men när det gäller volymen lämnar den en del att önska. Den är vattenfast vilket gör att den har en lättare formula än en icke wattenfast vilket gör att fransarna håller sig böjda längre vilket jag gillar. Borsten är av gummi och är riktigt bra, fransarna blir sågott som helt separerade. Det är dock lite svårt att komma åt de allra kortaste fransarna utan att kladda.

Prisvärd? : Ja det skulle jag säga. Den separerar väldigt bra, ger långa, välseparerade fransar,  men, vill man ha volym skulle jag satsa på en annan volymmascara.

Betyg: (3/5)

Maybeline – Define A Lash
Pris: 125:-
Mängd: 6,5ml
Pris/ml: 19:-

Beskrivning: Om du är ute efter att få långa välseparerade fransar är denna mascara definitivt något för dig. Denna har en borste som är gjord av gummi som separerar fransarna nästintill perfekt och ger långa svarta fransar utan att klumpa. Vill man ha lite extra volym kan man måla på ett extra lager eller två. Denna mascara finns både som vattenfast och icke vattenfast och som jag nämnde tidigare är vattenfast mascara att föredra för dem som upplever att deras fransar blir raka efter ett tag.

Prisvärd?: Definitivt, denna mascara är helt klart en av mina favoriter. Dels då den är väldigt bra plus att den har ett överkomligt pris och inte kostar en halv förmögenhet.

Betyg: (4/5)

i.d Bare Escentuals – Flawless Definition Mascara
Pris: ca 300:-
Mängd: 10 ml
Pris/ml:  30

Beskrivning: Denna mascara hade jag jättehöga förväntningar på. Kan dock säga att den var en riktigt besvikelse. Den är riktigt kladdig att ha att göra med. Borsten, som är en gummiborste drar åt sig alldeles för mycket färg vilket gör att fransarna kladdar ihop. Det går heller inte att få någon ordentlig volym med den då fransarna snabbt blir torra och tunga och tappar sin form när man applicerar mera. jag skulle lägga mina pengar på en betydligt bättre maskara, om inte till och med två, för samma pengar.

Prisvärd?: Definitivt inte, denna mascara är bland de dyraste, och tråkigt nog, även de dyraste mascarorna jag testat. Jag skulle nog inte ens köpa denna för en hundring, ännu mindre 3.

Betyg: (2/5)

Lancome – Oscillation Water Resistant
Pris: 385:-
Mängd: 8ml
Pris/ml: 48:-

Beskrivning: Denna är testets dyraste mascara. Frågan är nu, är den även testets bästa mascara? Svaret på den frågan är faktiskt ja. Mascraran är utrustad med en gummiborste som är suverän, den separerar fransarna perfekt. Denna mascara har även en liten knapp som man kan trycka på så att borsten börjar vibrera, detta skall bidra till att fransarna separerar lättare, vilket det även gör. Med denna mascara får man långa, väldefinierade fransar som även behåller sin form hela dagen. Med denna kan du även applicera flera lager utan att det blir klumpigt. Nackdelen med denna är dock att den är väldigt dyr, men men, smakar det så kostar det.

Prisvärd?: Ja, med tanke på att den är den absolut bästa mascaran jag har testat, men samtidigt känns det lite overkill att köpa en mascara för närmare 400:-.

Betyg: (5/5) map hur bra den är (4/5) om man tar hänsyn till priset.

Slutsats: Den slutsats jag kan dra av det här testet är att priset inte alltid står i proportion till hur bra en produkt är. Inte för att detta var en nyhet men om man ser till i.d´s mascara som ingick i testet måste jag nog säga att man borde kunna förvänta sig mera. Testets vinnare är helt klart Maybelline´s Define A lash, den är både prisvärd och riktigt bra, bra separation och helt okej volym. Lancome´s mascara vad även den väldigt bra, bra separation, superbra borste och ett extra plus för vibratorfunktionen. Dock var denna väldigt dyr, vilket drar ner betyget en aning. Men anser man att man har 400:- att lägga på en mascara skulle jag definitivt köpa denna.

You can leave a response, or trackback from your own site.