Gooodmorgning

Igår blev det en tidig kväll, vi gick ut och käkade och sen gick vi hemåt för vi var så himla trötta. Det är inte sådär jättebra väder här nere nu, det är lite molnigt och har regnat en del nu på morgonen men det skall spricka upp under dagen. Just nu ligger jag dock i våran liggstol vid fönstret och solar det blåser en del ute så jag vill inte ligga ute i solstolarna och bli förkyld. Snart ska vi gå och bada vi har precis varit ute och ätit lunch. Middagen igår var jättetrevlig och god, på söndagar finns det inte så mycket att göra i Malta, allt är stängt förutom restauranger som är öppna då folk måste äta, så det blir till att ha en lugn dag idag.

IMG_1652

Igår på terassen

jagom

Jag och M innan vi skulle ut och käka middag

kottkarta

I menyn på restaurangen hade de en bra bild som illustrerade tillagningsgraden på en köttbit. Well done var helt svart.

soppa

Till varje måltid fick man soppa, en bruschetta och sallad. Micke och Alexis ville ha soppa, och efter att soppan kommit in kom det en gubbe och frågade om de ville ha lite ”Fresh pepper” på soppan, vilket är väldigt vanligt att de gör på restaurangerna här nere. Micke tackade ja och servitören börjar peppra med sin kvarn. Micke sitter där och tittar på sin tallrik, och det blir bara mer och mer peppar, sen när servitören även själv tycker att det börjar bli lite väl mycket peppar säger han ”Du får säga till när jag skall sluta”, och Micke säger ”Okey”, och han slutar peppra. Micke vart lite besviken över att han slutade peppra, han sa bara okey för att verifiera att han hade förstått. Dock tyckte han att det hade blivit lite väl mycket peppar i soppan, vilket inte var så konstigt, soppans översta lager var täckt med små svarta korn.

oxfile

Vi åt alla varsin oxfilé med pommes, sallad och pepparsås. Riktigt gott var det, men det var väldigt mäktigt.

mickeoja

Imorogn och på tisdag skall det vara strålande sol och jättefint väder här nere, så vi får väl hålla tummarna för att vårat flyg inte går så vi kan stanna ett par dagar extra ;)

You can leave a response, or trackback from your own site.