Dagens sminkning

Idag när jag var inne i en affär så sa kassörskan att jag hade en väldigt fin sminkning och frågade om det var fest på gång. Sånt är ju alltid kul att höra, ska bli bättre på att ge folk komplimanger, jag är riktigt dålig på det.

Det är ju lördag så jag tänkte att jag skulle sminka mig lite färgglatt. Det är ju alltid kul att experimentera lite, och jag är så dålig på att ha färgglada kläder på mig för jag är inte så förtjust i det. Men däremot gillar att sminka mig i alla möjliga färger. Så idag gjorde jag lite av en rengbågsmakeup med vitt, gult, olika nyanser av grönt och mörk resp. ljusblått. Blev riktigt fint, man kan ju självklart använda samma teknik när man gör sminkningar inom en viss färg, om man exempelvis gillar bruna och lite rostiga nyanser kan man ju göra liknande.

oga

Om du ska göra den här sminkningen gör du såhär:

1. Lägg en vit ögonskugga över hela ögonlocket ändå upp till brynet.

2. Lägg sedan en gul skugga en liten bit in på ögat, fortsätt att lägga en ljusgrön skugga efter den, lite mörkare grön efter den osv tills du kommer längst ut där du lägger en mörkblå skugga.

3. Därefter tar du en ljusblå skugga och lägg den i globlinjen, sudda sedan ut den mörkblå skuggan lite uppåt globlinjen, sätt på lite mascara och sen är det klart.

Nu ska jag ställa mig och göra lite mat, det blir kycklingsallad, vår nya favorit, både nyttigt och ruskigt gott. Sen kommer lilla Vanhedern, Carin förbi och vi ska titta på Andra chansen och dricka lite vin. Måste se till att plocka i ordning lite här också, ser ju ut som kaos här nu när alla kartonger står överallt.

middag

Detta blir det till middag idag, smaskens!

You can leave a response, or trackback from your own site.