Vintersjukan är inte att leka med

Usch va sjuk jag har varit, men nu är jag äntligen på bättringsvägen efter att ha legat däckad i vinterkräksjukan sen i torsdags. Fy 17 säger jag, den där sjukan borde verkligen vara olaglig. Men men, nu börjar jag känna mig lite piggare i alla fall så förhoppningsvis är jag mig själv igen på tisdag onsdag.

De senaste dagarna har jag mest spenderat i soffan eller i sängen och tittat på Gossip Girl, och nu är jag helt hooked, första säsongen är avklarad så de blir till att införskaffa den andra i veckan tror jag.

Har suttit idag och kollat efter trevliga hotell på malta och har hittat ett som ligger nära havet och väldigt nära M´s kontor så det blir toppen. Vi ska boka hotell i morgon samtidigt som vi bokar flyget till Geneve. Hotellet heter ”The Palace”, så det bådar ju gott, det finns 3 pooler, varav en ligger på taket där man har utsikt över hela Valetta, dessvärre är det inte så jättevarmt där nu så den är antagligen inte öppen, men mysigt ser det ut i alla fall.

palace-Hotel-Malta-Pool Terrace

Rummen verkar också väldigt mysiga. Många säger ju att man inte ska lägga så mycket pengar på hotell o grejer för att man ändå aldrig är där, men jag tycker att man reser så pass sällan att man ändå kan unna sig att bo bra när man väl gör det. Sen skiljer det oftast inte så mycket, oftast inte mer en 1000 kr om man är borta i 5-7 dagar och det är lätt värt pengarna. Många gånger ligger de billigare hotellen även en bit utanför stan vilket gör att man lägger en del pengar på taxi och liknande.

room

Det ligger en väldig massa kyrkor och grejer där i närheten så jag får väl se till att gå på kyrkosightseeing medans Micke jobbar under de 2 första dagarna men det kan ju vara spännande det med, har ju min nya kamera också så jag får se till och fota massa som galna kineser är kända för.

Det jag dock är lite orolig för där nere är ju maten, jag är sjukt kräsen när det gäller mat och av det jag har läst så äter de sjukt mycket anjovis där nere vilket jag inte är så förtjust i, samt att de i vissa maträtter har inälvor och andra äckliga grejer… jaja, det löser sig.

Jag har ju aldrig varit på  Malta tidigare och landet är väldigt litet men… jag ska gå på kyrkor, äta glass i stora lass, gå på stranpromenad, kolla om man kan få lite härlig massage på hotellet, dega i polen, och kolla shoppingutbudet. Jag har ju trotts allt 16 timmar som jag ska slå ihjäl själv medans Micke jobbar och jag har aldrig varit själv i ett främmande land så det ska sannerligen bli en spännande upplevelse. Vi får hoppas att jag inte går vilse och att ingen rövar bort mig och deporterar mig till något främmande land som i filmen Taken. En annan kul grej som vi givetvis ska göra är att gå på Dragonara Casino, sjukt kul, spela lite poker är alltid trevligt.

Nej, nu ska jag hoppa ner i sängen, måste se till o sova ordentligt nu så jag blir frisk. Natti natti

You can leave a response, or trackback from your own site.