Var kan man köpa makeup på nätet?

Var kan man köpa makeup på nätet?
Som så mycket annat så är det många gånger billigare att köpa smink på nätet
än i butik. Då Sverige är med i Eu kan man i vissa fall utnyttja detta genom
att beställa smink billigare från exempelvis England eller andra eu-länder
utan att betala tull.
Den troliga anledningen till att saker och ting är dyrare i Sverige än utomlands
beror dels på att produkterna inte är Svenska och dels på de skatter och avgifter
som tillkommer då en vara som inte är svensk skall distribueras i landet. Det finns
agenturer för varje märke och de ska tjäna pengar på att importera produkterna, sedan
äger de rättigheterna till att sälja produkterna till olika butiker och skönhetssalonger
som sedan säljer produkterna till slutkunden, och dessa vill givetvis också ha pengar, och
sedan har vi självklart staten (hela svenska folket) som vill ha pengar till sjukvård, skola
och annat, så kontentan är alltså, det är många som ska ha en del av kakan och därför blir
det många gånger väldigt mycket dyrare än om man köper varan i det land där den kommer ifrån.
Som jämförelse kan jag säga att ett par Cheap monday-jeans kostar 1200 kr i Kina och anses vara riktigt
exklusiva, medan de här hemma kostar 400 kr och mer eller mindre anses vara ett low class brand.

Som så mycket annat så är det många gånger billigare att köpa smink på nätet än i butik. Då Sverige är med i Eu kan man i vissa fall utnyttja detta genom att beställa smink billigare från exempelvis England eller andra eu-länder utan att betala tull.

mineralmakeup

Eleven.se, här kan du köpa märken som make up store, Clarins, Smachbox, Nouba, MD och Dermaglow. Det man kan säga om Eleven är att de verkar vara mer inriktat mot hudvård än mot makeup och de saknar märken som i.d Bare Escentuals och Dermalogica. Även om sminkutbudet är lite begränsat så är det däremot bra att de har flera olika områden som hårvård, parfymer och dylikt vilket är positivt och att de har en egen kategori med ekologiska & naturliga produkter.

Hudoteket, här hittar du märken som i.d Bare Escentuals, Demalogica, MD, Color me beautiful, Youngblood,  Murad m.fl. Det finns ett bra utbud på bra kvalitetsprodukter men om du förväntar dig att det ska vara billigare än i affären för att du handlar via nätet kommer du bli besviken. Priserna är desamma som i butik vilket gör att det för oss som bor i stora städer med bra utbud inte finns någon anledning att handlar här.

e.l.f, här hittar du mineralsmink från ett brittiskt sminkmärke. Jag har inte testat detta själv men det skall tydligen vara helt okej. Det skall inte vara lika bra som exempelvis i.d när det gäller täckning osv, men om man ser till priset så kanske man inte bör förvänta sig det heller. En mineral foundation på 3,5 g kostar 40 kr och de har jättefina ögonskuggor som kommer i burkar med 0,57g för 25 kr. Priserna är ju kanon så det kan ju vara värt att testa.

HQhair, är en brittisk sida. Här hittar du märken som Nars, Decleor, i.d, Benefit, Chantecaille, Philosophy, och Dermalogica. Priserna är billigare än här i Sverige, så härifrån kan det vara värt att köpa skönhetsprodukter om man vill komma lite billigare undan.

Den troliga anledningen till att saker och ting är dyrare i Sverige än utomlands beror dels på att produkterna inte är Svenska och dels på de skatter och avgifter som tillkommer då en vara som inte är svensk skall distribueras i landet. Det finns agenturer för varje märke och de ska tjäna pengar på att importera produkterna, sedan äger de rättigheterna till att sälja produkterna till olika butiker och skönhetssalonger som sedan säljer produkterna till slutkunden, och dessa vill givetvis också ha pengar, och sedan har vi självklart staten (hela svenska folket) som vill ha pengar till sjukvård, skola och annat, så kontentan är alltså, det är många som ska ha en del av kakan och därför blir det många gånger väldigt mycket dyrare än om man köper varan i det land där den kommer ifrån.

Som jämförelse kan jag säga att ett par Cheap monday-jeans kostar 1200 kr i Kina och anses vara riktigt exklusiva, medan de här hemma kostar 400 kr och mer eller mindre anses vara ett low class brand.

You can leave a response, or trackback from your own site.