Måste köpa ny mobil

Jag måste köpa en ny mobil, den har jag nu driver mig till vansinne. Det har varit problem med den från dag 1, den stänger av sig själv hela tiden, samtal bryts, den saknar täckning typ överallt, ja, kort och gott kan jag säga att jag inte har någonting gott att säga om den telefonen så det är dags. Jag har dock lite svårt att bestämma mig för vilken telefon jag ska köpa.

mobil3

Det är någon av dessa tre som jag funderar på, men som vanligt finns det för och nackdelar med allt. Det känns lite surt att lägga nästan 6000:- på en telefon som ändå bara är kul i typ 3 dagar, sen är den lika rolig som den man hade innan. Det roliga med mobiltelefoner är ju att de inte är värda mer än ett ruttet äpple efter ca 10- 12 månader. Egentligen är det rent vansinne, förut tillverkades telefoner för att hålla i 10 år, nuförtiden kan man vara glad om den inte går sönder om man råkar tappa den i golvet men man ska ändå inte förvänta sig att den fungerar felfritt, utan att delar trillar av, i mer max 1,5 år, och det ska man betala 6000:- för?! På en 10 årsperiod har man om man köper ny telefon en gång om året (vilket många gör) lagt ut närmare 50-60 000:- bara på telefoner, det är rent vansinne. Nä, istället borde man lägga pengar på något som har bestående värde om man nu anser sig ha råd att lägga den typen av pengar på en telefon, varför då inte köpa en designväska, en snygg klocka eller något annat som fortfarande är värd pengar och kanske ännu mer pengar till och med om 2,3,4,5,6,7, 10 och 15 år?! Om man köper en designväska för 10 000:- så har den ju ändå ett relativt högt andrahandsvärde även om 5-10 år om den är i bra skick. Så summa summarum, jag tror att jag ska lägga max 2000:- på en ny telefon, lägga 4000:- i en burk vid något tillfälle och sen ska jag hoppas att telefonen jag köper håller i 2 år och sen nästa sommar ska jag köpa en riktigt snygg väska till mig själv…. det tycker jag att ni också ska göra!

You can leave a response, or trackback from your own site.