Skrikande barn & ammande mammor

Kollade på Vakna med The Voice häromdagen och då var Katrin där och pratade om att hon tycker det är störande med skrikande barn. Barn som stör och lever om är något som jag också tycker är riktigt störande och jag förstår inte hur man kan sitta på café med barn som inte kan uppföra sig utan att skämmas. Att sedan säga att barn är barn och att barn låter tycker jag inte är godtagbart argument för att i en sådan situation inte säga till sitt barn. Detta är enligt min mening endast ett sätt för föräldrarna att inte ta ansvar. Som förälder har man ett ansvar att uppfostra sina barn på ett vettigt sätt med tydliga regler om hur man uppför sig, klarar man inte av att göra detta så är det inte allmänheten som skall få lida för att de har misslyckats i sin roll som förälder. Jag kan inte låta bli att förundras över föräldrar som går i affärer med sina barn där barnen skriker och slänger sig på butiksgolvet för att de inte får godis och dylik. Detta är inte ett beteende som de har för att de är barn, alla barn gör inte så och alla barn skriker inte när de sitter på middag eller på restauranger heller, utan detta är ett uttryck för att föräldrarna inte har satt upp tydliga riktlinjer och regler i barnets uppfostran. Om man är van att få allt man ber om bara för att man skriker och gapar eller att barnet har en vana att uppföra sig på ett sådant sätt för att få föräldrarnas uppmärksamhet så är det ett uttryck för dåligt föräldrarskap snarare än att barnet är just ett barn! Självklart är detta inget som föräldrar som har skrikande barn vill skriva under på då detta är ett misslyckande från deras räkning, vilket inte är konstigt. Men det tyder enligt min mening på dålig självinsikt och en ovilja att orka göra någonting åt situationen. Jag kan mycket väl tänka mig att dessa föräldrar har utvecklat ett sätt för att stänga allt oljud ute eller att de ger efter och bara låter barnet göra som de vill för att de inte orkar ta itu med ungen.

En annan sak beträffande det här ämnet som jag tycker är väldigt konstigt så är det föräldrar som sitter och ammar sina barn på restauranger och dylikt där folk sitter och äter. Hur tänker dem egentligen? Även om barnet måste få mat så tycker jag att det är direkt opassande att sitta och amma sitt barn på offentliga platser! Många mammor som gör detta hänvisar till att det är det mest naturliga i världen att amma. Det kan man ju hålla med om, det är naturligt att amma sitt barn, men är det naturligt att göra det offentligt, det är det som är frågan? Det är naturligt att gå på toaletten, att ha mens, ha sex och  för nudister är det naturligare att vara naken än att ha kläder på sig men om de skulle springa runt på stan nakna eller gå till jobbet nakna så skulle de dels inte ha något jobb kvar plus att de skulle bli haffade av farbror blå. Det finns en mängd olika saker som är naturliga men som inte anses som lämpliga med tanke på omgivningen, varför skall inte ammande mammor visa samma typ av hänsyn till sin omgivning? 

Jag och min pojkvän var ute på en restaurang och åt för inte så länge sedan och då satt det två mammor och ammade sina barn vid bordet bredvid oss, de hade till skillnad från många andra tygskynken som de la över axeln vilket jag tycker är helt okej, men det är långt ifrån alla som gör så. Jag vill helst bli besparad från denna snyn när jag sitter och äter eller sitter på andra offentliga platser. 

Ska man amma så gör man det någon annan stans än där folk sitter och äter och har man barn som inte kan uppföra sig vistas man på platser där andra slipper höra gapet eller där alla andra skriker och lever om lika mycket, det är inte svårare än så! Visa lite hänsyn till omgivningen! I detta fall är det en majoritet som skall anpassa sig till en minoritet av människor med skrikande barn och ammande föräldrar och det är inte rimligt!

You can leave a response, or trackback from your own site.